Hem » Epoxi & Tillsatser » Epoxi

Epoxi

Ett extremt lågvisköst epoxisystem för injicering.

NM Infusion 664 är ett extremt lågvisköst epoxisystem, avsett för alla typer av injiceringsprocesser. Systemet bygger på den senaste epoxiteknologin som innebär att låg viskositet kan kombineras med hög Tg (glass transition temperature) även vid härdning i rumstemperatur.
Vätning och vidhäftning är mycket god till alla typer av fibrer.

NM Infusion 664 har en låg reaktivitet vilket betyder att viskositeten ökar mycket långsamt under injiceringsprocessen. Stora objekt kan injiceras utan problem. Den låga reaktiviteten gör att avformningstiden blir lång vid härdning i rumstemperatur. Tg bör ha uppnått minst rumstemperatur före avformning.
Tg utvecklingen vid härdning i +23°C framgår av tabellen nedan.

En ökning eller minskning av härdningstemperaturen med +10°C medför en halverad respektive en fördubblad avformningstid. Uthärdning kan ske i rumstemperatur eller vid förhöjd temperatur, härdning i 60°C ger en högre Tg.

NM Infusion 664 lämpar sig inte för handuppläggning på grund av den låga viskositeten. För sådan användning rekommenderas NM Laminering 650. NM Infusion 664 har ett mycket lågt ångtryck och därför är systemet i det närmaste luktfritt. Vacuum ger ingen gasbildning.

 

OBS! För att epoxin skall härda ordentligt så är det noga med blandningsförhållanden mellan bas och härdare, så glöm inte vågen!